top of page

Sammen om et godt miljø

Sct. Joseph Søstrenes Skole er både en skole og arbejdsplads, hvor hver enkelt persons adfærd påvirker fællesskabet. Det er derfor vigtigt, at alle viser respekt og omtanke for hinanden, bidrager til en positiv omgangstone og behandler skolens faciliteter med omhu.

 

Enhver opførsel skal altid afspejle skolens værdier om faglighed, fællesskab og traditioner, som det forventes, at alle aktivt støtter op om. Derudover kan der på de enkelte trin eller i klasserne fastsættes yderligere regler, som også skal følges.

Det forventes også at alle fællesområder, og skolens generelle faciliteter, skal efterlades i ryddelig stand. Inventar efterlades på rette plads, og den enkelte elev sørger for at rydde op efter sig selv. 

Sct.Josephs_Final_03.jpg

Fælles respekt

Vi stræber efter et trygt og inkluderende miljø, hvor alle behandles med respekt og venlighed. Derfor er det vigtigt at undgå vold eller truende adfærd. Ingen må udsætte andre for nedværdigende eller krænkende behandling. I tilfælde af konflikter opfordres alle til at søge løsning gennem åben dialog og samarbejde.  

Erstatning

I tilfælde af skader på, eller manglende aflevering af udleveret undervisningsmateriale, vil skolen gøre erstatningskrav gældende.
Skolen er ikke ansvarlig for elevernes medbragte genstande. Det anbefales ikke at medbringe værdigenstande, som ikke er til brug i undervisningen.

Frikvarter 

I frikvartererne er der noget for alle. De aktive elever kan spille fodbold på boldbanen, mens dem, der ønsker en mere rolig stund, kan finde et hyggeligt sted at sidde og læse under et træ. For de yngre elever er der en legegård med en spændende legeplads, gynger og armgang, hvor de kan udforske og lege. Derudover er der altid gård- og gangvagter til stede, som er klar til at hjælpe og støtte alle elever. Dette sikrer, at alle føler sig trygge og kan få mest muligt ud af deres pauser.  Frikvarteret er en vigtig del af skoledagen, hvor eleverne kan slappe af, lege og interagere med hinanden i et trygt miljø.

Mobiltelefoner

0.-2. klasse: Ingen mobiltelefoner i skoletiden

For at fremme trivsel og gode relationer blandt vores yngste elever er det ikke tilladt for elever i 0.-2. klasse at medbringe mobiltelefoner i skoletiden. Dette hjælper med at skabe et roligt og trygt miljø, hvor eleverne kan fokusere på leg og læring. Skulle der opstå et behov for at kontakte hjemmet, er der en fastnettelefon til rådighed i SFO'en, som eleverne kan bruge efter aftale med en voksen.

 

3.-9. klasse: Mobiltelefoner låses inde i skoletiden

For at understøtte et godt socialt miljø og sikre, at eleverne kan koncentrere sig om undervisningen, samles mobiltelefonerne ind fra elever i 3.-9. klasse og låses inde i et skab fra morgenstunden af. Dette tiltag hjælper med at minimere distraktioner og opfordrer eleverne til at interagere mere med hinanden og deltage aktivt i klassens fællesskab, både i undervisningen og i frikvartererne. Når skoledagen er slut, låser læreren skabet op, og eleverne får deres telefoner tilbage. Vores mobilpolitik er lavet for at fremme elevernes trivsel, støtte deres faglige udvikling og styrke de sociale relationer eleverne imellem. 

 

Vi opfordrer forældre og elever til at støtte op om denne politik for at sikre en positiv og harmonisk skole- og læringsoplevelse for alle.

Ekstern tilsyn

Forældrekredsen på skolen har besluttet at få tilsynet udført af en ekstern certificeret tilsynsførende efter at have gennemført tre runder med selvevaluering over en periode på ni år. I januar 2023 blev Annemarie Kafling Andersen valgt til at udføre denne opgave.

Forældrekreds

Den øverste myndighed på skolen er forældrekredsen, som samles til et forældrekredsmøde en gang om året. I den kontekst vælges repræsentanterne til skolens forældrereprænsentantskab samt skolens tilsynsform.

Persondatapolitik

Skolen værner om jeres persondataoplysninger. Vores persondatapolitik forklarer, hvordan vi indsamler og beskytter data. 

bottom of page